tirsdag 13. september 2011

Gode blogger

I en jungel av blogger på nett er det ikke lett å finne noen som peker seg ut positivt. Det vil si det er mange private bloggere, men ikke så mange kommersielle blogger. De jeg har sett på og som benytter blogg i et forretningsmessig øyemed på en god måte er følgende:

NRKbeta
Selv om vi ikke primært tenker på NRK som kommersiell aktør har denne bloggen det meste som kjennetegner en god blogg. Her er det mange engasjerte innlegg som viser andre sider ved NRK enn de mere traurige vi vanligvis ser. Dialogen med brukerne er tydelig god med mange kommentarer og raske svar fra bloggerne. Ett eksempel på dette er innlegget om Teknologiverdens mektigste i åpen krangel. dette innlegget har hele 27 kommentarer siden 12. september og viser dialog mellom leserne og forfatteren.
Formen er gjennomført løs og ledig, men bærer preg av kvalitet.
Les også hva andre har sagt om NRKbeta



Indian Adventures
Dette er en blogg drevet av en turoperatør som tilbyr eksotiske turer. Her er innleggene krydret med bilder som åpenbart er autentiske og som gir tillit og troverdighet. Flere av innleggene er publisert underveis på turene og dette gir signal om engasjement og rask respons. Innleggene vitner om en kameratslig tone og god stemning. Syns dette virker som en velfungerende blogg for en noe snever kundegruppe. Fikk faktisk lyst til å melde meg på tur med denne operatøren, og da har de vel oppnådd hensikten?

1 kommentar:

  1. Dette var gode eksempler på blogger. Jeg har selv fulgt NRKBeta noen år, og er imponert over hvordan denne bloggen (og gjengen bak) har bidratt (kraftig) til å gjøre NRK til en veldig attraktiv arbeidsplass i IT-sammenheng. På en jobbutlysning kom det over 700 søknader (!)

    SvarSlett