mandag 19. desember 2011

Å brenne seg i sosiale medier

Det er mange som tabber seg ut i sosiale medier. Listen er nærmest endeløs når det gjelder tabber privatpersoner har gjort på Facebook. Mange av disse historiene er knyttet til rus og ubetenksomme innlegg. Det er fort gjort å glemme hvor mange som kan se dine innlegg.

Heldig vis er det ikke så lett å finne eksempler på at kommersielle aktører gjør tabber, men det skjer. Etter jordskjelvet i Japan postet en Microsoft ansatt en tweet om at Bing donerte $1 for alle retweet opp til $100 000 til jordskjelvofrene. En edel tanke, men medarbeideren hadde neppe gjort noen konsekvensanalyse. Alle retweetene ble en slik støy på Twitter at initiativet fikk en negativ effekt. Microsoft måtte ut med en ny tweet som fikk stanset retweetingen ved at de uansett ga $100 000 til ofrene.

Skulle tro at Microsoft hadde lært på denne fadesen, men ikke lenge etter forsøkte de å profittere på popstjernen Amy Winehous sin død. I et forsøk på å promotere musikktjenesten Zune la de ut en tweet om å hylle artisten ved å laste ned albumet "Back to Black". Den enes død, den andres brød gjelder ikke alltid. I alle fall ikke i dette tilfellet.

Disse eksemplene viser hvor viktig det er å tenke konsekvenser og at medarbeiderne er utstyrt med et minimum av empati.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar